Lažje učenje tujih jezikov

Zakaj bi se učili kot v 18., če živimo v 21. stoletju?

Metoda Sita® avtor je g. Karl-Heinz Gelsen, Nemčija, je sinergija med medicino, pedagogiko - andragogiko in tehnologijo za učinkovito hitro učenje tujega jezika in že od leta 1983 vključuje orginalen, patentiran ter atestiran harmonizator dihanja (biofeedback maska-možganski spodbujevalnik). Počivaš dihaš in se učiš! Vzemite si čas in vložite v svoje znanje in zdravje.

Učenje je fiziološki proces in metoda Sita® človeku omogoča posebno tehniko telesnega in duševnega sproščanja, da povsem naravno spodbudi rezervne sposobnosti svojih možganov, miselne mišice, se uči lahkotno, brez stresa in brez psiholoških ovir, ki preprečujejo hitrejše učenje.
Metoda Sita® presega pridobljene stereotipe glede učenja. Ko se učimo tujega jezika ali želimo sprejeti dobro poslovno odločitev, moramo delovati celostno. Celosten - holističen pristop pri učenju poveča motiviranost in zmogljivost ter omogoča razbremenjenost možganov.
Pri učenju po metodi Sita® skladno uporabljamo desno in levo polovico možganov. Njena prednost je, da zagotavlja lažje in hitrejše učenje v stanju fiziološkega ravnovesja - koherence - globoke sproščene budnosti, pripomore pa tudi k razvoju trajnejšega pomnjenja.
Fiziološke študije so pokazale, da je znanje dveh ali več tujih jezikov velika prednost za kognitivni proces. Možgani dvojezičnih ljudi delujejo drugače od tistih, ki govorijo samo en jezik in te razlike prinašajo tudi številne duševne koristi. 
 
Holistični center, Sita® super učenja ( Superlearning) omogoča, da se posameznik v 40 urah učenja nauči toliko, kot bi se po konvencionalni metodi v enem letu. Program je individualno prilagojen potrebam in željam posameznikov, izjemno vpliva na možgansko vitalnost in boljšo koncentracijo ter tako KREPI SPOMIN. Usvojili boste 3-4 krat več znanja v primerjavi s konvencionalno metodo in se kot popoln začetnik že znali sporazumevati, predstaviti sebe, poklic, podjetje in družino.

Z metodo Sita® superučenje pa ne boste le usvojili nov jezik, ampak tudi uspešno izboljšali svoje spominske kapacitete ter zmanjšali stresne hormone v organizmu. Učimo se brez psiholoških ovir.
Z rumeno svetlobo v Sita® atestiranem Harmonizatorju dihanja, biofeedback - možganskem spodbujevalniku, omogočimo posamezniku fiziološko ravnovesje, prehod iz aktivnega stanja možganskega valovanja v stanje KOHERENCE in globoke budne sproščenosti.
Poleg avtorskih vsebin je ključni pripomoček za izvedbo metode Sita®.

Harmonizator dihanja (biofeedback maska) na klinikah uporabljajo za zmanjšanje stresa in vzpostavitev koherentnega stanja, to je visoko učinkovitega psihosocialnega in fiziološkega stanja, v katerem živčni, srčno-žilni, hormonski in imunski sistem delujejo učinkovito in usklajeno. Pomembna je svetlobna terapija epifize-cirkadijski ritem.
V teku učenja tujega jezika, harmonizator dihanja spodbuja zavestno usmerjanje pozornosti, veča uporabo možganskih potencialov za »pomnjenje« vsebine.

Sita® certificirana ekipa, asistentka, profesorica, svetovalka so z vami v posameznih fazah programa. Za učinkovito sproščanje (meditacijo) posameznika je ključno usmerjanje in vodenje mentorja, tako delujejo bolje, napredujejo hitreje in imajo boljšo izkušnjo z uravnoteženjem dela in zasebnega življenja.


Želite več informacij?

Kontaktirajte nas

prof. dr. Rainer Dieterich Pod vodstvom prof. dr. Rainerja Dietericha so na (Univerzi zvezne nemške vojske) Helmut Schmidt University of the Federal Armed Forces Hamburg v znanstveni raziskavi ugotovili:
»Popolni začetniki, stari med 20 in 68 let, se po metodi Sita® v 7 dneh naučijo 1138 novih besed tujega jezika.

prof. dr. Jacek Fiziak Prof. dr. Jacek Fiziak z Znanstvenega inštituta za angleško filologijo na Univerzi Adam Mickiewicz v Poznanu je po večletnem raziskovanju učinkov metode SITA in harmonizatorja dihanja objavil naslednje ugotovitve: Harmonizator dihanja in metoda SITA temeljita na:

 • nezavedni ravni uporabe dihanja, kar omogoča sinhrono delovanje obeh možganskih polovic, fiziološko in biološko ravnovesje, vzpostavi se koherenca HRV, v kateri hormonski, živčni, vegetativni, srčno-žilni in imunski sistem delujejo učinkovito in usklajeno,
 • omogoča svetlobno spodbujanje epifize-češarike (cirkadijski ritem) ter zavestno usmerjanje pozornosti in misli in tako poveča uporabo vseh možganskih potencialov za »pomnjenje« vsebine.
  Ko s pomočjo harmonizatorja dihanja preidemo v stanje koherence, globoke budne sproščenosti in poslušamo izbrane vsebine SITA, zavestno usmerjamo pozornost in misli, kot usmerjen laserski žarek.
  Podzavestne reakcije, ki jih izzove harmonizator z uporabo polnega, ritmičnega dihanja ob strokovno izbrani SITA glasbi in posebnih sozvočnih-alikvotnih tonih, povečajo sposobnost pomnjenja, kakovost miselne pozornosti in spodbujajo intuicijo.

Učenje, tečaj tujih jezikov za začetnike ali za nadgrajevanje znanja tujih jezikov

 • Angleščina
 • Nemščina
 • Italijanščina
 • Francoščina
 • Ruščina
 • Španščina
 • Hrvaščina
 • Poljščina
 • Albanščina
 • Arabščina
 • Kitajščina
 • Slovenščina

Programi se lahko izvajajo v SITA jezikovnem butiku, v vašem podjetju ali preko skypa.

 • INDIVIDUALNI
  PROGRAMI

  Za vse, ki se jim zdi pomembno, da se program popolnoma prilagodi njihovim željam z ekipo SITA certicificiranih strokovnjakov.

 • SKUPINSKI
  PROGRAMI

  Za tiste, ki se vam zdi učenje jezika v skupini bolj ustrezno, napredek pa je hiter in konstanten. Skupina 4-6 udeležencev.

 • PROGRAMI ZA PODJETJA

  Znanje tujega jezika je v poslovnem svetu ključnega pomena, zato ima izredni pomen za sam uspeh podjetja.

 • PROGRAMI ZA OTROKE

  Podzavestne reakcije, ki jih izzove harmonizator z uporabo polnega, ritmičnega dihanja, lajša motnje pozornosti.

 • UČIMO SE LAHKO TUDI SAMOSTOJNO
  DOMA

  Samostojno ali s pomočjo SITA mentorja, vas na vašem domu pripravimo na certifikate in mednarodne izpite.

40 šolskih ur opravite v 5-ih ali 10-ih dneh

Ste morda tako zaposleni ali odsotni, da ne morete hoditi na fizično lokacijo na tečaj jezika, uporabimo SKYPE.

 • prihranek pri času in denarju, ker vam ni treba hoditi na drugo lokacijo na tečaj,
 • termini učenja po dogovoru,
 • učni program prilagojen vašemu predznanju,
 • certificirani profesionalni učitelji tujih jezikov.

Mnenja naših udeležencev

 • ga. Andreja Kračun, Limbuš

  Program SITA mi je omogočil, da angažiram svoje sposobnosti, za katere doslej nisem verjela da jih lahko. Ne samo da sem močno napredovala pri osvajanju ruskega jezika temveč mi je tudi pomagal k notranjemu ravnovesju in večji koncentraciji.

 • Branko "Djuro" DjuricFilmski in televizijski igralec ter režiser

  Pred gostovanjem v Ameriki sem se odločil osvežiti znanje angleščine. Ker nikoli nimam časa obiskovati kakršnih koli tečajev, sem se odločil za nekaj skoncentriranih obiskov. Vse kar sem kdaj prej že slišal, izraze, fraze, mi je s pomočjo metode SITA priplavalo na plano in počutil sem se, kot da sem prišel iz Amerike in ne da šele grem. Skratka, spravili so me v top formo ;) Ampak, samo gostovanje po Ameriki, Kanadi, Švici Švedski, Danski, Norveški v tako kratkem času, bi me uničilo, če me ne bi na vsaki poti spremljal harmonizator dihanja - bio-feedback očala. Na vseh letih sem si jih obvezno nadel. Tudi pred spanjem, po predstavi in celo pred samo predstavo. Očala sem si snel tik pred odhodom na oder in tako začenjal predstavo, energeniziran, kot da sem prišel z dopusta. Dve predstavi zapored sem lahko odigral samo, če sem vmes polno dihal ter bil deležen svetlobne "kopeli, telovadbe epifize" z očali. Moram reči tudi, da so zame tudi edino zdravilo proti jet legu. Hvala, SITA!

 • Tanja RibičSlovenska igralka in pevka zabavne glasbe

  SITA sistem super učenja, je zame eno najlepših in najpomembnejših odkritij. Pričakovala sem, da si bom zgolj osvežila znanje tujih jezikov, pa sem dobila nepredstavljivo več. Hvala gospe Blanki in ostalim, saj ste mi s svojim znanjem in prijaznostjo pomagali prebroditi najtežje strese pomagali najti ravnovesje in dober spanec. S pomočjo harmonizatorja dihanja sem naučila sproščati sebe in svoje otroke. Pravilno polno dihanje je osnova zdravja in zdravljenja! Zraven sem si "zbudila" s svetlobno terapijo iz očal pinealno žlezo! Zavidljivo znanje tujih jezikov pa je le zeloo pozitiven stranski učinek. Srečna!

 • Prof. dr. Danica Purgdirektorica in dekanja IEDC - Poslovne šole Bled

  Izkušnja je bila zelo zanimiva, kmalu bom lahko v praksi uporabljala ruski jezik, hvala za veliko pozornost. Gradite na tem še naprej!