041 342 808
info@sita.si

Zakaj Harmonizator dihanja ?

Kako deluje HARMONIZATOR DIHANJA?

Zaznava naše dihanje in ga preoblikuje v svetlobni signal. Omogoča prehod iz aktivnega stanja možganskega valovanja v stanje globoke budne sproščenosti.

Kdo je izumil metodo SITA in Harmonizator dihanja?

Karl-Heinz Gelsen je avtor metode SITA ter izumitelj PATENTA za HARMONIZATOR DIHANJA, kot "OSNOVO ZA NAJSODOBNEJŠE METODE UČENJA" ki temelji na:

Za katere namene se poleg učenja tujih jezikov, SITA harmonizator dihanja še uporablja?

Namenjen je za:

Izjemno uspešne klinične rezultate HARMONIZATORJA DIHANJA ter metode SITA so beležili pri rehabilitaciji srčnih bolnikov na Inštitutu za kardiologijo v AnIn Varšava. Vodja raziskave je bila ga. Mgr. Stępniewska, ter "Za zmanjšanje stresa predoperativnih ter pooperativnih posegov" pri bolnikih na kliniki srčne kirurgije v Budimpešti.

Zakaj bi izbrali jezikovni butik in metodo SITA?

Že v 40 šolskih urah (3-4 krat hitreje) se naučite toliko elementov tujega jezika, kot bi se po običajnih metodah naučili v enem šolskem letu (120 urah).
Jezikovne vsebine so pripravljene na podlagi raziskav pomnjenja in delovanja naših možganov, tako, da je njihovo pomnjenje preprosto in jih v praksi lahko hitro uporabimo.
Metoda SITA in harmonizator dihanja omogočita:

Ali vsi uporabniki SITA harmonizatorja dihanja doživljajo pozitivne učinke?

Da, osebe vseh starosti in izobrazbe imajo podobne, če ne enake rezultate.

Kaj je namen svetlobnih in zvočnih impulzov v HARMONIZATORJU DIHANJA?

S prijetnim svetlobnim signalom, ki je v sozvočju z ritmom vašega dihanja, zagotavlja doseganje globoke budne sprostitve.
Tako dihanje postane mirnejše in posledično občutimo telesno sprostitev.
Svetloba harmonizatorja dihanja spodbuja nastajanje endorfinih hormonov, hormone dobrega počutja, obenem spodbudijo, da se stresni hormoni po fiziološki poti tudi izločijo.

Ali obstajajo kontraindikacije za uporabo harmonizatorja dihanja?

Nobena raziskava tega ni potrdila. Vendar pa priporočamo, da nevrološki bolniki uporabljajo harmonizator dihanja pod zdravniškim nadzorom.

Ali lahko slepi ljudje uporabljajo harmonizator dihanja?

Da, lahko, tako kot vsi ostali.

Po prvi uporabi harmonizatorja dihanja sem imel glavobol?

Ni potrebe za skrb. Začetni glavobol je posledica napetosti. Globoka budna sprostitev pozitivno vpliva na živčni sistem. Sprejmite to kot pozitiven znak zdraviljenja. Svetloba in pravilno dihanje sta tudi sicer odlična terapija proti glavobolu.

Ali uporaba harmonizatorja dihanja lahko vpliva na podzavest?

Metoda SITA ne vpliva na našo podzavest. Z osredotočenim pravilnim dihanjem dosežemo ravnovesje po naravni poti. Take občutke imamo preden »utonemo« v spanec zvečer in zjutraj, ko se vračamo v budno stanje. Po končanem učnem procesu je tako kot po lepih sanjah z občutkom povečane energije.

Ali lahko otroci uporabljajo SITA harmonizator dihanja?

Priporočljiv je za otroke nad 10 let, ker imajo že pridobljene učne navade.