Zdravje in pomoč pri psihosomatskih težavah

Za učinkovito zdravje posameznika je ključno usmerjanje in vodenje mentorjev, višje medicinske sestre, univerzitetne diplomirane sociologinje, da lahko uspešno odpravimo vzroke stisk in simptome čustvenih psihosomatskih težav. Imamo več kot 40 let izkušenj povezanih z opolnomočenjem človeških virov preko nevrologije in medicine.

Harmonizator dihanja in metoda Sita sta namenjena vadbi merljive srčne koherence (HRV). Tako vzpostavimo fiziološko ravnovesje, kar vpliva na živčni, žilni, hormonski in imunski sistem, s tem povečamo življenjsko energijo. Vsi notranji ritmi se uskladijo.
Stanje KOHERENCE (skladnost) se psihološko in fiziološko razlikuje od stanja doseženega z večino tehnik meditacije in sprostitve. Stresni hormoni se intenzivno in pospešeno izločajo iz telesa .

Večinoma delujemo in zaznavamo življenje bolj v krču (borba-beg). V coachingu za KOHERENCO najprej odkrijemo energetski nivo na katerem se nahajate, nato pa z različnimi pristopi ( Gestalt, Transakcijska analiza, Realitetna šola, Vedenjska šola) sproščamo čustvene in miselne blokade, ter z vračanjem v resničnega sebe dvigujemo energetsko frekvenco.
Eden od ciljev za udeleženca je zavedanje tega trenutka ( senzoričnih zaznav, misli, čustev) kar na ljubeč način deluje zdravilno, odplakne preobilico misli in marsikatero čustveno oviro iz naših teles, neguje odnos s seboj in drugimi, nam daje svobodo v odzivih in odpira srce, ter krepi naš fokus na pozitivna čustva kar spodbuja imunski sistem k boljšemu delovanju.

Odlični rezultati metode Sita® in harmonizatorja dihanja pri rešitvah psihosocialnih in zdravstvenih dejavnikov za:

 • OBVLADOVANJE STRESA

  obvladujmo IZGORELOST, izčrpanost, PREZENTIZEM in ABSENTIZEM.
 • KREPITEV SPOMINA

  možganska vitalnost nam pomaga pri alzheimerjevi bolezni - demenca. Motnje pozornosti in spomina, ADHD.
 • REHABILITACIJA

  po možganski ali srčni kapi, boleznih srca in ožilja, nevroloških motnjah. Pred operativnimi posegi in po njih. Povišan krvni tlak-hipertenzija, vzpostavljanje fiziološko ravnovesje po kemoterapijah, stanja po narkozah.
 • NERAVNOVESJE HORMONSKO-ŽLEZNEGA SISTEMA

  CIRKADIJSKI ritem, epifiza/češarika (preventiva in dekalcinacija). Menopavza-andropavza.
 • PSIHOSOMATSKE TEŽAVE

  obvladujmo motnje spanja in nespečnost, glavoboli, migrene, tesnoba, depresija, čustvena napetost, jecljanje, nervoze, čustvene, telesne in mentalne blokade, napadi panike, alergije, anksioznost, strahovi, »tremor«,
 • Psihoterapevtski cilj obravnave je odstraniti ali preoblikovati simptome, spremeniti moteče oblike doživljanja in vedênja, negativna prepričanja s posledicami, krepiti psihofizično zdravje ter podpreti osebno rast človeka kot bio-psiho-socialnega bitja, da bi dosegli spremembe, ki človeku omogočijo boljšo izrabo potencialov ter kakovostnejše odnose in življenje nasploh. 
  Tako živimo iz svoje resnice in moči, svoje cilje uresničujemo veliko lažje. Imamo nadzor nad svojimi dejanji, vidimo številne možnosti in priložnosti, ker, ko sta v KOHERENCI naš um in srce, lahko izrazimo svoj potencial v celoti. Ne počutimo se več “izžete”, učinkovita vedenja znamo zavestno izbirati.
 • MOTNJE HRANJENJA IN NAPAČNI ŽIVLJENJSKI VZORCI

  Izboljšamo svojo samopodobo, dvignemo samozavest. Vlogo žrtve spremenimo v proaktivno zavest.
 • POMLAJEVALNI PROGRAMI

  preprečevanje predčasnega staranja, hormonsko ravnovesje.
 • NOSEČNOST

  priprava na porod, zdravje nosečnic in mladih mamic.
 • ZA BOLJŠE UČENJE, VEDENJSKE TEŽAVE

  neprilagodljivost, ADHD-motnje pozornosti in nizek prag strpnosti.
 • HITRO UČENJE TUJEGA JEZIKA

  po avtorski metodi Sita® Superučenje.
 • POSLOVNA in OSEBNA ODLIČNOST

  Karizma. Rešitve psihocoialnih tveganj za varno in zdravo delavno mesto. Dobro počutje in karierni razvoj zaposlenih.

Izjemno uspešne rezultate HARMONIZATORJA DIHANJA ter metode Sita® so spremljali pri rehabilitaciji srčnih bolnikov na Inštitutu za kardiologijo v AnIn Varšava. Vodja raziskave je bila magistra Stępniewska. Na kliniki za srčno kirurgijo v Budimpešti pa so s tem v zvezi pri bolnikih izvedli raziskavo »Za zmanjšanje stresa predoperativnih ter pooperativnih posegov«.

Želite več informacij?

Kontaktirajte nas

Raziskave in študije učinkovitosti metode Sita®

prof. dr. Jan Tylka Prof Dr. Jan Tylka, profesor klinične psihologije na Univerzi kardinal Stefan Wyszynski v Varšavi je leta 1994 izvedel klinično raziskavo in preveril učinkovitost Sita® harmonizatorja dihanja zlasti na področju medicinske rehabilitacije.
Ugotovitev: »Področja življenja, kjer se lahko uporablja naprava Sita®, so namenjena učenju in aktivnemu programu za ohranitev zdravja. Učenje in sproščanje z napravo Sita® za srčne bolnike pomeni učinkovitejšo in hitrejšo rehabilitacijo.«

dr. C. Emma MolnarKlinična psihologinja dr. C. Emma Molnar s porodniške klinike medicinske fakultete v Budimpešti je leta 2010 raziskovala vplive harmonizatorja na prezgodnji porod.
Njena primerjalna klinična študija je zajela vpliv svetlobe pri sproščanju nosečnic s Sita® harmonizatorjem v primerjavi s tistimi, pri katerih ga niso uporablili.

Mnenja naših udeležencev

 • Aljoša Bagolakreativec, pisatelj in predavatelj

  Harmonizator dihanja je postal moj vsakodnevni pripomoček pri blaženju posledic izgorelosti, kot so motnje spanja, nižja koncentracija in prekomerna utrujenost.

  Če se spoštujemo in pazimo na svoje zdravje, če spreminjamo poslovne prakse in si na delovnem mestu ne zatiskamo oči pred simptomi izgorelosti, potem lahko tudi z znanstvenimi metodami učenja in sprostitve pripomoremo k zajezitvi kronične izčrpanosti in si povrnemo nemalo dragocene energije.

 • Tina Puhovskidirektorica Tibas3 d.o.o.

  Z metodo Sita in treningov na dveh programih v katera sem vključena sem si končno vzela čas zase, si v teh časih zelo dvignila samopodobo. Harmonizator dihanja in metoda SITA mi omogočata, da preprečujem stres, se učinkovito odzivam na situacije in bistveno lažje sprejemam poslovne odločitve. Tako sem v zadnjem letu v svojem podjetju izboljšala tudi finančne rezultate.
  Še posebej pa sem globoko hvaležna ga.Blanki za profesionalen in negujoč odnos.

 • ga. Ana Malenicaastrologinja

  Novembra 2012 sem preživela srčni infarkt in bila 5 dni v komi. Napisala sem knjigo »Duša na razpotju« v kateri sem opisala svojo obsmrtno izkušnjo. V letu 2014 sem doživela možgansko kap in ostala brez govora.

  Kaj za mene pomeni SITA harmonizator dihanja?
  Čudež, ki me je vrnil v življenje in mi odprl nove možnosti, da še enkrat zaživim tako, kot je moja naloga.

 • g. Stanislav Lah

  Po enem tednu uporabe SITA harmonizatorja dihanja opažam da:
  - so manjše bolečine v sklepih,
  - se mi je izostril vid,
  - sem manj pozabljiv,
  - sedaj vem kaj želim povedati, sem bolj zbran,
  - se lažje spomnim.

 • ga. Špela Seljak

  Za sam program oz. učenje španščine po metodi SITA sem se odločila, ker sem se po dolgotrajnem zdravljenju s kemoterapijo znašla v življenski situaciji kjer nisem vedela kako naprej. Takoj po začetku samega programa sem se pričela počutiti bolje. Imela sem več energije, volje, pričela sem razmišljati bolj pozitivno. Začutila sem mir v sebi, ki sem ga na poti zdravljenja izgubila. Prisotno je bilo notranje zadovoljstvo in motivacija za naslednje življenske korake.