Zdravje

Za učinkovito sproščanje (meditacijo) posameznika je ključno usmerjanje in vodenje mentorja. Tako delujejo bolje, napredujejo hitreje in imajo boljšo izkušnjo z uravnoteženjem dela in zasebnega življenja.
Odlični rezultati metode Sita® in harmonizatorja dihanja pri rešitvah psihosocialnih in zdravstvenih dejavnikov na delovnem mestu in v osebnem življenju za:

 • OBVLADOVANJE STRESA

  obvladujmo IZGORELOST, izčrpanost, PREZENTIZEM in ABSENTIZEM.
 • KREPITEV SPOMINA

  možganska vitalnost nam pomaga pri alzheimerjevi bolezni - demenca.
 • REHABILITACIJA

  po možganski ali srčni kapi, boleznih srca in ožilja, nevroloških motnjah. Pred operativnimi posegi in po njih. Povišan krvni tlak.
 • NERAVNOVESJE HORMONSKO-ŽLEZNEGA SISTEMA

  CIRKADIJSKI ritem, epifiza/češarika (preventiva in dekalcinacija). Menopavza-andropavza.
 • PSIHOSOMATSKE TEŽAVE

  obvladujmo motnje spanja in nespečnost, glavoboli, migrene, tesnoba, depresija, čustvena napetost, jecljanje, nervoze, čustvene, telesne in mentalne blokade, napadi panike, alergije. Psihoterapija.
 • MOTNJE HRANJENJA IN NAPAČNI ŽIVLJENJSKI VZORCI

  Izboljšamo svojo samopodobo, dvignemo samozavest. Vlogo žrtve spremenimo v proaktivno zavest.
 • POMLAJEVALNI PROGRAMI

  preprečevanje predčasnega staranja, hormonsko ravnovesje.
 • NOSEČNOST

  priprava na porod, zdravje nosečnic in mladih mamic.
 • ZA BOLJŠE UČENJE, VEDENJSKE TEŽAVE

  neprilagodljivost, ADHD-motnje pozornosti in nizek prag strpnosti.
 • HITRO UČENJE TUJEGA JEZIKA

  po avtorski metodi Sita® Superučenje.
 • POSLOVNA in OSEBNA ODLIČNOST

  Karizma. Rešitve psihocoialnih tveganj za varno in zdravo delavno mesto. Dobro počutje in karierni razvoj zaposlenih.

Izjemno uspešne rezultate HARMONIZATORJA DIHANJA ter metode Sita® so spremljali pri rehabilitaciji srčnih bolnikov na Inštitutu za kardiologijo v AnIn Varšava. Vodja raziskave je bila magistra Stępniewska. Na kliniki za srčno kirurgijo v Budimpešti pa so s tem v zvezi pri bolnikih izvedli raziskavo »Za zmanjšanje stresa predoperativnih ter pooperativnih posegov«.

Želite več informacij?

Kontaktirajte nas

Raziskave in študije učinkovitosti metode Sita®

prof. dr. Jan Tylka Prof Dr. Jan Tylka, profesor klinične psihologije na Univerzi kardinal Stefan Wyszynski v Varšavi je leta 1994 izvedel klinično raziskavo in preveril učinkovitost Sita® harmonizatorja dihanja zlasti na področju medicinske rehabilitacije.
Ugotovitev: »Področja življenja, kjer se lahko uporablja naprava Sita®, so namenjena učenju in aktivnemu programu za ohranitev zdravja. Učenje in sproščanje z napravo Sita® za srčne bolnike pomeni učinkovitejšo in hitrejšo rehabilitacijo.«

dr. C. Emma MolnarKlinična psihologinja dr. C. Emma Molnar s porodniške klinike medicinske fakultete v Budimpešti je leta 2010 raziskovala vplive harmonizatorja na prezgodnji porod.
Njena primerjalna klinična študija je zajela vpliv svetlobe pri sproščanju nosečnic s Sita® harmonizatorjem v primerjavi s tistimi, pri katerih ga niso uporablili.

Mnenja naših udeležencev

 • Tina Puhovskidirektorica Tibas3 d.o.o.

  Z metodo Sita in treningov na dveh programih v katera sem vključena sem si končno vzela čas zase, si v teh časih zelo dvignila samopodobo. Harmonizator dihanja in metoda SITA mi omogočata, da preprečujem stres, se učinkovito odzivam na situacije in bistveno lažje sprejemam poslovne odločitve. Tako sem v zadnjem letu v svojem podjetju izboljšala tudi finančne rezultate.
  Še posebej pa sem globoko hvaležna ga.Blanki za profesionalen in negujoč odnos.

 • ga. Ana Malenicaastrologinja

  Novembra 2012 sem preživela srčni infarkt in bila 5 dni v komi. Napisala sem knjigo »Duša na razpotju« v kateri sem opisala svojo obsmrtno izkušnjo. V letu 2014 sem doživela možgansko kap in ostala brez govora.

  Kaj za mene pomeni SITA harmonizator dihanja?
  Čudež, ki me je vrnil v življenje in mi odprl nove možnosti, da še enkrat zaživim tako, kot je moja naloga.

 • g. Zdenko Piceljdirektor Dolenjskega muzeja Novo mesto

  Januarja 2014 je doživel miokardni srčni infarkt. Po petih dne je prišlo do zapleta in preživel je še ishemično možgansko kap, ki pa je bila zelo obsežna. Prizadeta je leva polovica možganov (frontalni del ter center za govor in center za razumevanje). Po dvomesečni uporabi SITA harmonizatorja dihanja in specifičnega SITA programa, v sodelovanju z dr. med. Simono Šteblaj je bil napredek odličen, saj je mož lažje sledil vsebinam, več je lahko povedal, med pogovorom je bil sposoben menjavati teme pogovora. S metodo SITA in programom smo bili zelo zadovoljni, tako da sedaj delo nadaljujemo doma.

 • g. Stanislav Lah

  Po enem tednu uporabe SITA harmonizatorja dihanja opažam da:
  - so manjše bolečine v sklepih,
  - se mi je izostril vid,
  - sem manj pozabljiv,
  - sedaj vem kaj želim povedati, sem bolj zbran,
  - se lažje spomnim.

 • ga. Špela Seljak

  Za sam program oz. učenje španščine po metodi SITA sem se odločila, ker sem se po dolgotrajnem zdravljenju s kemoterapijo znašla v življenski situaciji kjer nisem vedela kako naprej. Takoj po začetku samega programa sem se pričela počutiti bolje. Imela sem več energije, volje, pričela sem razmišljati bolj pozitivno. Začutila sem mir v sebi, ki sem ga na poti zdravljenja izgubila. Prisotno je bilo notranje zadovoljstvo in motivacija za naslednje življenske korake.