Izjave nekaterih udeležencev za zdravje

 • Aljoša Bagolakreativec, pisatelj in predavatelj

  Harmonizator dihanja je postal moj vsakodnevni pripomoček pri blaženju posledic izgorelosti, kot so motnje spanja, nižja koncentracija in prekomerna utrujenost.

  Če se spoštujemo in pazimo na svoje zdravje, če spreminjamo poslovne prakse in si na delovnem mestu ne zatiskamo oči pred simptomi izgorelosti, potem lahko tudi z znanstvenimi metodami učenja in sprostitve pripomoremo k zajezitvi kronične izčrpanosti in si povrnemo nemalo dragocene energije.

 • Tina Puhovskidirektorica Tibas3 d.o.o.

  Z metodo Sita in treningov na dveh programih v katera sem vključena sem si končno vzela čas zase, si v teh časih zelo dvignila samopodobo. Harmonizator dihanja in metoda SITA mi omogočata, da preprečujem stres, se učinkovito odzivam na situacije in bistveno lažje sprejemam poslovne odločitve. Tako sem v zadnjem letu v svojem podjetju izboljšala tudi finančne rezultate.
  Še posebej pa sem globoko hvaležna ga.Blanki za profesionalen in negujoč odnos.

 •  ga. Ana Malenicaastrologinja

  Kaj za mene pomeni SITA harmonizator dihanja?

  Čudež, ki me vrnil v življenje in mi odprl nove možnosti, da še enkrat zaživim tako, kot je moja naloga.
  Da upam, da bom govorila, pisala in se ukvarjala z astrologijo. Da bom še enkrat postala to, kar predstavlja temelj mojega življena.

  Novembra 2012 sem preživela srčni infarkt in preživela 5 dni v komi. Iz kome sem vrnila v zemeljski svet zdravih možganov, duha in telesa. Kanali, ki povezujejo moj duh z onstranstvom so bili še močnejše odprti in moja znanja o Astrologiji še bolj poglobljena. Zato sem lahko napisala knjigo »Duša na razpotju« v kateri sem opisala svojo obsmrtno izkušnjo.

  Leta 2014, oktobra sem vedela, da se mi pripravlja nova težka preizkušnja. Vse analize mojega horoskopa so me opozarjale, da se bom še enkrat srečala z nenavadno situacijo in se bom borila za svoje življenje. Oktober se je bližal koncu in sem vedela, da se moj čas izteka. En dan prej, ko sem odšla na urgenco sem na FB objavila prispevek o srčnem infarktu in o pomembnosti govora. Želela sem obvestiti moje prijatelje in tudi druge ljudi, da se za mene pripravlja nekaj, kar bo ponovno moje življenje spremilo v bitko, verjetno najtežjo do sedaj.
  31. oktobra sem doživela srčni udar in so mi zdravniki tisto noč vgradili 2 kovinski opornici. 4. novembra sem bila dogovorjena z zdravnikom, da bom naslednji dan odšla domov. Vendar je višja sila imela drugačne namene.
  Še enkrat se je vmešala usoda in me je še enkrat izročila v naročje, mojega angela VoTeMe. Doživela sem možgansko kap in ostala brez govora.
  Jaz, ki sem živela za Astrologijo in kateri je beseda bila orodje preko katerega me je povezovala z mojimi klienti sem v sekundi postala odrezana od vsega, kar je predstavljalo smisel. Znašla sem se v svetu tišine.
  NEHALA SEM GOVORITI in vsa desna stran mojega telesa je bila prizadeta. Čez nekaj dni me je preveval obup in zavedanje, da NE GOVORIM in poleg vseh ostalih težav, ki sem jih imela, se je vse spremenilo v željo, da umrem.
  Minevali do dnevi in moja volja za življenjem se je le navidezno vračala. Bolelo me je, ko sem okoli sebe videla prečudovite ljudi, ki so se tako trudili, da mi pomagajo. Bilo me je sram zaradi njih in trudila sem se pokazati voljo do življenja. ZARADI NJIH. Vendar se je v moji glavi neprestan vrtek refren: KAKO BOM ŽIVELA V TIŠINI… KAKO BOM ŽIVELA BREZ PISANJA, BREZ ASTROLOGIJE. Želela sem UMRETI.
  Ker mi je bila vsa desna stran telesa prizadeta sem prve besede, ki sem jih napisala z levo roko bile v »čirilici«. Moj prijatelj, moj čudoviti in neponovljivi človek, mi je prinesel zvezek v katerega sem zapisovala prve besede. Moja čudovita prijateljica Simona je z menoj vadila prve besede in ugotovila sem, da mi je znanje Astrologije ostalo v celoti. Prišla je logopedinja, ki se je potrudila po najboljših močeh. Z njeno pomočjo sem počasi spregovorila. Črko po črko, besedo po besedo. Počasi… prepočasi.
  Zvedela sem, da obstaja metoda SITA, ki bi mi lahko pomagala pri govoru, da bom hitreje napredovala. Dogovorili smo se za srečanje 23. decembra 2014. Moj prvi vtis je bil negotov. Toliko krat sem že slišala, da je potrebno najmanj pol leta, da se bo stanje začelo popravljati in nisem smela upati, da se bodo moja pričakovanja uresničila. Nisem bila prepričana ali mi lahko ponujen SITA program lahko pomaga.
  Po eni strani sem zaupala moji prijateljici in po drugi sem slišala glas zdravnikov, da je potreben čas, veliko časa, da se bo stanje popravilo.
  Ko sem ležala na stolu s očali SITA sem počasi začutila, kako se moje telo pozitivno odziva na svetlobne in zvočne signale in kako harmonizator umirja moje možgane. Po končani terapiji sem se počutila sproščeno. Po končani terapiji sva se prijateljico napotile na čudovit sprehod in počutila sem se sproščeno. Mislila sem, da je vzrok mojega veselja srečanje s prijateljico. Nisem si upala pomisliti, da je vzrok v terapiji s SITA očali.
  Naslednji dan sem uporabila očala SITA pol ure do polne in pol ure popoldne. Ležala sem udobno nameščena na zofi in z zaprtimi vekami zaznavala rdečo-modro-oranžno svetlobo, ki je spremljala moje dihanje. Počasi sem iz stanja aktivnega stanja možganskega valovanja prehajala v stanje globoke sproščenosti. Po polurni terapiji sem se počutila umirjena in moje misli sem bila sposobna izražati bolj jasno in povezano. Po enem tednu uporabe SITA očal, so tudi moji domači opazili spremembo v mojem govorjenju in počasi sem se bila sposobna pogovarjati po telefonu. Moje besede so postajale vsak dan bolj jasne in po 14 dnevni uporabi SITA programa, končno postala prepričana, da mi gre tako dobro predvsem zato, ker sem začela uporabljati Harmonizator dihanja ter SITA program.
  Moja koncentracija se je povečala in začela sem uporabljati računalnik, sestavljati besede. Začela se mi je vračati volja do življenja in upanje, da bom lahko ponovno začela delati in svetovati mojim klientom. Moje diagnoze se mi ne zdijo več nepremagljive in upam, da bom v kratkem sposobna tudi pisati, se pogovarjati in govoriti o mojih boleznih in preteklosti.

  Moje diagnoze:

  - Ishemična možganska kap v povirju ACM levo
  - Motorična afazija
  - Nestabilna angina pectoris
  - St. po infarktu sprednje stene
  - Mešana hiperlimidemija.
  - postale so manj težke.

  JAZ DANES ŽE GOVORIM, IZRAŽAM MOJE MISLI. MOJA KONCENTRACIJA JE VELIKO BOLJŠA IN PONOVNO POSTAJAM TO KAR SEM NEKOČ BILA. ASTROLOGINJA.

 • ga. Špela Seljak

  O metodi SITA

  Za sam program oz. učenje španščine po metodi SITA sem se odločila, ker sem se po dolgotrajnem zdravljenju s kemoterapijo znašla v življenski situaciji kjer nisem vedela kako naprej. Zaradi pomanjkanja energije, moči in posledično motivacije za opravljanje vsakdanjih stvari sem bila zelo pod stresom, kar se je izražalo tudi na mojem fizičnem počutju. Bile so prisotne razne bolečine katerih izvor si nisem znala pojasniti. Takoj po začetku samega programa sem se pričela počutiti bolje. Imela sem več energije, volje, pričela sem razmišljati bolj pozitivno. Proti koncu samega programa pa so tudi že omenjene bolečine izginile. Popustil je tudi glavobol, napetost v mišicah. Začutila sem mir v sebi, ki sem ga na poti zdravljenja izgubila. Prisotno je bilo notranje zadovoljstvo in motivacija za naslednje življenske korake. Zelo bi pohvalila tudi strokovno asistentko Vanjo, profesionalno profesorico Alenko in ključno sodelovanje ter pomoč višje medicinske sestre gospe Blanke Gašperlin. Moje napredovanje je skozi celoten program spremljala, mi bila v pomoč in podporo kadar je moje počutje zanihalo ter me podkrepila z dodatnimi nasveti. Tako se je moje počutje že v naslednje koraku izboljšalo poleg odprave stresa sem se naučila še španskega jezika, ki je bila že nekaj časa moja želja. Na koncu bi pohvalila celotno strokovno ekipo, ki se je zelo potrudila pri celotnem procesu mojega okrevanja in učenja španščine.