Povratek na seznam zapisov

Koronavirus, Izolacija, Karantena in Kako danes poskrbeti za dobro počutje in prihodnost

Kako danes poskrbeti za dobro počutje in prihodnost, da bomo jutri še srečnejši ob vseh spremembah, ki so nas doletele. Tako v osebnem in poslovnem življenju ?

Narava nam je podarila 2 stvari - obrambni mehanizem BORBA - BEG, ki se aktivira ob strahu in občutku nemoči.

V strahu se naše dihanje spremeni, je plitvo, zadržano, ali skoraj ne dihamo.

Postanemo razpršeni, poveča se tesnoba in naši možgani to plitvo dihanje razumejo kot fizično nevarnost, paniko zato 80% naših kognitivnih sposobnosti izklopijo.

Te reakcije so nezavedne.

Ljudje pa imamo možnost zavestnega vpliva na naš živčni sistem.

Vsak posameznik ima pri roki edinstveno orodje s katerim lahko kontrolira odzive na živčnem sistemu.

Narava nam ga je podarila ob našem ROJSTVU, zanj ne potrebujemo DENARJA, in ga nam ni potrebno kupiti, je popolnoma BREZPLAČNO.

Kaos ali Koherenca
KAKO TO DOSEŽEMO ?

Udobno se namestimo v miren kotiček. Z zavestnim dihanjem,( vdih in podaljšan izdih skozi nos, s trebušno prepono, ne z vršički pljuč) povežemo srček in možgane, med njima ustvarimo povezavo – harmonijo- KOHERENCO.

Tako se bodo vsi naši notranji ritmi umirili, občutek strahu in tesnobe bo zamenjal mir, občutili boste cono ugodja, povečal se bo fokus, zbranost na ta trenutek.

Sposobni boste mirnega odziva na stresne dogodke in nepričakovane situacije.

Ko to prakticiramo 2 krat dnevno po 30 minut, smo maksimalno zaščiteni v odzivu našega živčnega sistema. Misli se bodo umirile, strah bo zamenjal fokus za racionalne rešitve.

Ko uporabimo ob zavestnem dihanju še Sita harmonizator, se zlijemo z cirkadijalnim ritmom zemlje ( izmenjava dneva in noči s pomočjo dihanja) omogočimo v našem telesu več endorfinov in melatonina, kar je ključno za naš imunski sistem, dobro zdravje, počutje, zbranost in odlično spanje

Povratek na seznam zapisov